Leggyönyörűbb ékszerek

Koh-i-Noor gyémánt
Királyi korona

A Koh-i-Noor egy 106 karátos gyémánt, amely egykor a legnagyobb gyémánt volt a világon. Korábban indiai uralkodóké volt, jelenleg a brit királyi család kezében van, és része a koronázási ékszereknek. Amikor a Koh-i-noor gyémánt megérkezett a brit királyi családhoz, a súlya 186 karát (37 gramm) volt. Albert herceg egy nagyon jó hírnevű gyémánt vágót keresett, és elindult Hollandiába, ahol Mr. Cantor kezdte meg a nehéz munkát. Victoria királynő ajándéka lett, és az egyik koronázási ékszer. Utoljára az Anyakirálynő viselte a koronázásán, mint India császárnője jelképet .

Forrás: Oddee

A világ legdrágább ékszere
gyémánt fülbevaló

Különleges gyémánt fülfüggő ára 8,5 millió USD. Körte alakú függők, színtiszta, hibátlan gyémántokból, némi platinával megdobva. A gyémántok összesen 60.1 karátosak. Azaz a két fülbevaló összesen 12020 milligramm súlyú. Azaz fülönként 6 g + a platina foglalat. Szóval a vastag pénztárcánk mellett figyeljünk, hogy a célszemély fülcimpája is elég erős lesz-e eme drágasághoz. Hiszen ezután biztosan rajongani fog értünk, ráadásul, ha meggyőzzük, hogy viselje rendszeresen a gyémánt csillogása elvakít minket és nem látjuk az arcát.  

Forrás: Ékszerviz

Heart of the Ocean Diamond nyaklánc

Ez a nyaklánc vitathatatlanul az egyik legismertebb drága ékszer, mert a pontos utánzatát a Titanic c. film forgatásán hordták. Ki tudja elfelejteni azt a jelenet, amikor Rose csak ezt viselte az egyik jelenetben? "Azt akarom, hogy úgy fess le, mikor csak ezt viselem, semmi mást." hangzik a híres sora. A Heart of the Ocean gyémánt nyakláncot Harry Winston ékszerész készítette, ami egy 15 karátos kék gyémántot tartalmaz. Ez volt a legdrágább ékszer ($20 millió), amit valaha viseltek az Oscar-díj átadáson 1998-ban, mégpedig az a színésznő, Gloria Stuart, aki az idős Rose-t játszott a Titanicban. 

Forrás: The Richest

haj és ékszer

Graff Diamonds céget évekkel ezelőtt egy kép tette híressé, ahol egy fiatal hölgy viselt a hajában 1 millárd dollár (£ 620m) értékű ékszert. Ez egy merész lépés volt Laurence Grafftól, aki ekkor még építgette az üzletét, ám elég bátor volt hozzá, hogy egy ilyen áttörő képet megjelentessen. Akkoriban ugyanis a gyémántok kizárólag az idősebb hölgyek kiváltsága volt, és ők valószínűleg nem viselték volna azt a hajukban. 60. születésnapját ünneplő Graf úrnak újra megalkották a hajkölteményt, 22 rendkívül értékes ékszerrel, melynek értéke 500 billió dollár.

Forrás: Independent

a szezon legpuccosabb harisnyája

Yves Saint Laurent dobta piacra ezt a Swarovski-kristályokkal kirakott nejlonharisnyát, melynek ára 688 font, vagyis mintegy 250 ezer forint. A gyártó arra figyelmeztet: a kristályos harisnya kimondottan kényes darab, így viselésekor ügyelni kell arra, nehogy beleakadjon valami, mosni pedig kizárólag kézzel ajánlatos.

Forrás: NLCafé

Gyémánt melltartó

Melltartó egy milláért... dollárban! Victoria's Secret modelljén van a világ legdrágább melltartója (2,5 millióért), mutatjuk is Miranda Kerr testén kékben. Birminghamban, Michiganben hozták össze ezt az olcsó kis semmiséget. Egy álló esztendőn keresztül dolgoztak rajta, állítólag negyvenen. Mr. Aubry, a cég tulajdonosa feleségéről, Ritáról nevezte el a melltartót. Persze, nem nevezhető praktikusnak ez a kis fehérnemű, mert megközelítőleg 1 kg-ot nyom.

Forrás: Nesze!szer

gyémánt helyett vers vagy ölelés

Egy kis Valentin napi érdekesség.  Egy felmérés szerint a nők 87%-a legszívesebben egy ölelést vagy egy romantikus gesztust vár február 14-én. Bár sok férfi úgy gondolja, hogy egy nő szívét ékszerrel és fehérneművel hódíthatja meg, ám a legtöbb nő szívesen kapna valamit, ami nem kerül semmibe, mint egy szerető ölelés vagy egy kézzel írt szerelmes vers, üzenet. 

Forrás: Daily Mail

Ritka sötétkék gyémántot árvereztek el - gyémántgyűrű

Az 5,3 karátos gyűrű 7,3 millió euróért (2,1 milliárd forint) kelt el a Bonhams aukciósház árverésén, így karátonként 1,4 millió euróért (323 millió forintért) cserélt gazdát az ékszer. A Bonhams szerint nehéz kék gyémánthoz jutni a piacon. "Ez pedig olyan szenzációs kő volt, amely mindenkit magával ragadott, aki az eladás előtt láthatta" - mondta el az aukciósház igazgatója, Jean Ghika. A kék gyémántok évszázadokon át keresett kincsek voltak az uralkodó osztály és a hírességek körében. A legismertebb a Hope gyémánt, amely XIV. Lajos tulajdonában volt a 17. században.

Forrás: Deluxe

A világ legdrágább nyaklánca

30 évvel ezelőtt találta egy afrikai szemettelepen egy kislány. Ez a tojás alakú gyémánt most a világ legdrágább nyakláncában foglal helyet. A nyakláncon 90 fehér gyémánt van, súlya közel 230 karát, és tiéd lehet 34 millió fontért.  Ez a világ legnagyobb belső hibátlan gyémántja, még a Guinness World Records-ba is bekerült. Az L'Incomparable-t egy sereg biztonsági és civil ruhás őr védi. A nyaklánc a drágakőn kívül még 35 kerek gyémántot tartalmaz, 27 körte alakút, 9 szív alakút, 5 smaragd csiszolású gyémántot, 5 párna alakú csiszolású gyémántot, 4 ovális gyémántot és 4 más fajtát.

Forrás: Daily Mail Custom Search